Zväčšenie prsníkov, je operácia pri ktorej sa zväčší objem a zlepší tvar prsníkov čím sa dosiahnu lepšie proporcie postavy.  Väčšina žien sa rozhodne pre zväčšenie prsníkov, aby dodala nedostatočne vyvinutým prsiam objem alebo aby získala späť pôvodné proporcie svojich pŕs po tehotenstve alebo schudnutí. Pri zväčšení prsníkov Vaše prsia nielenže získajú objem, ale stanú sa aj pevnejšími. Cieľom je zabezpečiť, aby vaše prsia s vaším telom ladili. Rád sa s Vami stretnem na osobnej konzultácii, kde Vám odpoviem na všetky Vaše otázky, a spoločne s Vami sa rozhodneme pre najlepšie riešenie pre Vás. 

Priebeh zákroku

  • Dĺžka operácie: 1 hodina
  • Typ anestézie: celková
  • Pobyt na klinike: 1 noc
  • Doba zotavenia: dva týždne 

Najčastejšie otázky

Kedy sa môžete vrátiť do práce, závisí od typu práce, ktorú vykonávate. Ak vykonávate fyzicky ľahšiu prácu, môžete opäť nastúpiť do práce po dvoch týždňoch. Pri fyzicky namáhavejšej práci budete musieť počkať tri až štyri týždne. 

Používame dva druhy implantátov, okrúhle implantáty a kvapkovité – alebo anatomické implantáty. Ktorý typ je pre vás vhodný závisí od anatómie Vášho prsníka. Kým okrúhly pridáva objem celému prsníku, anatomický pridáva viac objemu v dolnom póle prsníka. 

Implantát je umiestnený pod žlazou prsníka preto operácia neovplyvňuje funkciu mliečnych žliaz. Nie každá žena však môže dojčiť, ak sa to nedá pred operáciou, je malá šanca, že sa to dá aj po operácii.

Aj keď je výsledok operácie pernamentný, Vaše prsia sa môžu časom zmeniť v dôsledku zmeny hmotnosti, tehotenstva, veku, zmeny kvality kože. Potom bude nutná výmena implantátov.